Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildningsnyheter

Stor entusiasm på kursen för nyanlända läkare

Det har snart gått två veckor sedan 20 utländska läkare startade på introduktionskursen för nyanlända läkare med utbildning utanför EU/EES.

- Ett fantastiskt engagemang från ett stort antal lärare från Sahlgrenska Akademin och Sahlgrenska universitetssjukhuset har möjliggjort kursen, säger överläkaren och universitetslektorn Åse A Johnsson. Hon har ett samordnande ansvar för kursen och tillhör avdelningen för radiologi vid Sahlgrenska Akademin.

Majoriteten av kursdeltagarna har en kompetens motsvarande pågående ST inom olika specialiteter, några har arbetat kliniskt som specialister över 10 år och några har 6 års utbildning, men ingen arbetslivserfarenhet. Och alla är mycket motiverade inför kursen och kunskapsprovet berättar hon.

Beslutet från läkarprogramkommitténs ordförande Agneta Ekman att ge tillgång till läkarprogrammets GUL-sidor underlättar i högsta grad informationen kring de lärandemål och den undervisning som bedrivs på läkarprogrammet.

Ytterligare viktiga insatser har gjorts för att alla bitar skall falla på plats.

- Jennie Bengtsson, som är vår utbildningshandläggare, gör ett fantastiskt arbete med kursens egen infrastruktur på GUL, med material för förberedelse inför lärarledd undervisning där kursdeltagarna nu med lätthet navigerar, säger Åse A Johnsson.

Hon vill också lyfta fram administratören Suzana Gudmundsson, utan hennes arbete med uppdatering av datorer från avdelningen för radiologi, skulle kursens infrastruktur med blended learning inte varit genomförbar överhuvudtaget.

BILD: En temadag i öron-, näs-, halssjukdomar. Kursdeltagarna redovisar fall inför gruppen och får återkoppling av ST läkaren Susan Aghajanzadeh, som undervisar på uppdrag av kursledaren och universitetslektorn Johan Hellgren, för ÖNH-kursen under läkarprogrammet. Senare på eftermiddagen fick klassen öva undersökningsteknik i ÖNH’s lokaler för läkarprogrammets studenter.

Vi återkommer med ett litet reportage i början på december då denna kurs närmar sig sitt slut.

Foto: Åse A Johnsson
Text:Susanne Lj Westergren / webbredaktör klinvet
 

Samordnande ansvar på GU

Samordnande ansvar på Sahlgrenska akademin GU har
Åse Johnsson överläkare och universitetslektor avdelningen för radiologi Sahlgrenska akademin
Kontakt
e-post: ase.johnsson@gu.se

Ansvarig utbildningshandläggare är Jennie Bengtsson
Kontakt e-post: jennie.bengtsson@gu.se

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-10-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?