Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fristående kurser

Onkologi

Onkologi, 2 hp

Onkologi har stor betydelse inom de flesta medicinska discipliner. I kursen får du en introduktion i begrepp och definitioner inom onkologin, samt principerna för det multidisciplinära samarbetet vid diagnostik och behandling av tumörsjukdomar. Du får förståelse för cancerpatientens totala situation och får diskutera etiska frågeställningar inom cancersjukvården. Det här är en kurs för dig som är tandläkare under ST-utbildning och du läser tillsammans med läkarlinjens studenter under deras termin 8.

Allmän onkologi, 7,5 hp

Kursens syfte är att studenten ska tillägna sig kunskaper om tumörsjukdomars epidemiologi, etiologi, incidens, diagnostik och kurativ respektive palliativ behandling, liksom ha kännedom om psykologiska reaktion i samband med cancersjukdom och terapi jämte etiska frågeställningar. Kursen vänder sig främst till sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, farmaceuter och dietister.

Organspecifik onkologi, 7,5 hp

Kursens syfte är att studenten ska tillägna sig kunskaper om de vanligaste organspecifika tumörsjukdomarna, deras etiologi, incidens, diagnostik och behandling.
Kursen vänder sig främst till sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, farmaceuter och diatister.

För mer information gå in på denna länkade sida till avdelningen för onkologi

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2015-06-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?