Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Amanuensprogrammet

Är du läkarstudent med intresse för forskning?

I så fall skall du ansöka till Amanuensprogrammet för läkarstuderande i Göteborg. Programmet startade i april 2009 då 20 studenter antogs som amanuenser. Varje år utlyses 10 nya platser, så även i år.

Sista ansökningsdagen är 15 september

För att öka forskarintresset hos läkarstudenter och öka rekryteringen av läkarstudenter till forskarutbildning startades på initiativ av Medi-SAM Amanuensprogrammet för läkarstuderande i Göteborg. Amanuensprogrammet kan sökas av läkarstuderande på grundutbildningen vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Amanuenserna ingår i programmet under 3 år och de fördelas mellan Sahlgrenska akademins institutioner. Cirka 10 amanuensplatser erbjuds varje år och de nya amanuenserna börjar forska runt årsskiftet.

Amanuenstjänstgöringens omfattning är 10 % under 10 månader och
100 % under två månader per år. Programmet finansieras med lika delar strategiska ALF-medel och statliga medel från Sahlgrenska akademin. I arbetsuppgifterna ingår deltagande med eget arbete inom forskningsprojekt, undervisning som ”assisterande lärare” samt deltagande i kurser och seminarier som anordnas inom ramen för programmet. Amanuensprogrammet leder inte automatiskt till antagning som doktorand.

Mer information


Studierektorer:

  • Levent Akyürek (levent.akyurek@gu.se, 031-7863456), Institutionen för biomedicin, Avdelningen medicinsk kemi och cellbiologi samt Klinisk patologi och genetik
     
  • Åsa Torinsson Naluai, (asa@genomics.sahlgrenska.gu.se, 0768-979149), Institutionen för biomedicin, Avdelningen för mikrobiologi och immunologi och Gothia Forum för klinisk forskning, Sahlgrenska biobank.


Programadministratör

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2017-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?