Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarutbildning vid institutionen för kliniska vetenskaper


Studierektorer vid institutionen för kliniska vetenskaper

Studierektorer för forskarutbildningen inom institutionen för kliniska vetenskaper är för respektive sektion


Sektion 1 – Anders Palmqvist

avdelningen för anestesiologi och intensivvård, biomaterial, kirurgi, gastrokirurgisk forskning och utbildning, plastikkirurgi, ortopedi och urologi

Anders Palmqvist
 


Sektion 2 - Peter Bernhardt

avdelningen för dermatologi och venereologi, onkologi, radiofysik, radiologi och  öron-näsa-hals
Peter Bernhardt 


Sektion 3 – Olov Ekwall

avdelningen för obstetrik och gynekologi samt pediatrik

Olov Ekwall 
 


 

FAKTARUTA - studierektor Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin bedriver utbildning på forskarnivå inom ämnena farmaceutisk vetenskap, medicinsk basvetenskap, medicinsk vetenskap, odontologi och vårdvetenskap.

Utbildningen ger doktoranderna kunskaper i forskarutbildningsämnet, färdigheter i forskningsmetodik och erfarenhet av forskning. Utbildning på forskarnivå består av en teoretisk del med forskarutbildningskurser och ett avhandlingsarbete. Utbildning på forskarnivå omfattar 240 högskolepoäng (motsvarande fyra års heltidsstudier) och avslutas som regel med doktorsexamen.

"Varje institution utser en studierektor med samordnande ansvar för institutionens utbildning på forskarnivå. Studierektorn ska vara minst docent och anställd vid Göteborgs universitet. (…) Studierektorn utses av prefekten efter delegation av dekanus."

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2019-01-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?