Utlysning - stipendium för utbildning på grundnivå (GU 2020/1533)

Nyhet: 2020-05-25

Avdelningen för pediatrik, institutionen för kliniska vetenskaper, utlyser härmed ett stipendium på grundnivå inom translationell barncancerforskning med inriktning på cirkulerande DNA i urin hos barn med leukemi.

Preliminär utbildningsplan

Syftet med stipendiet är att ge stipendiaten möjlighet till fördjupning inom translationell barncancerforskning. Projektet går ut på att optimera extraktionen av cirkulerande DNA i urin hos barn som behandlas för leukemi. Under stipendieperioden ska studenten utvärdera en ny metod för DNA-extraktion från urin, och fastställa den optimala volymen urin som ska användas vid denna extraktion. Detta kommer att ske genom upprepade laborationer under handledning av vana forskare. Målsättningen med stipendiet är att väcka intresse för forskningsområdet och ge relevanta experimentella kunskaper.
Behörig ska ha dokumenterade förkunskaper i molekylär cellbiologi. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, intresse och motivation för ämnesområdet.

Stipendiebelopp

Stipendiet är på 10.000 SEK/månad och gäller en period av 2 månader under sommaren 2020.

Ansökan

Ansökningarna skall vara inkomna senast 8 juni, 2020. Ansökan görs via blanketten Ansökan om stipendiumIntyg om gymnasieexamen bifogas ansökan. Ansökan och CV mailas till huvudhandledare Martin Dalin martin.dalin@gu.se, som även kan lämna annan information angående stipendiet.

AV: Johanna Gustavsson