Professor Peter Thomsen tilldelas Erna Ebelings pris 2019

Nyhet: 2019-09-02

Nu har Svenska Läkaresällskapet (SLS) offentliggjort att Peter Thomsen, professor vid avdelningen för biomaterialvetenskap, institutionen för kliniska vetenskaper, är årets mottagare av Erna Ebelings pris 2019. Han får det för framstående forskning inom området biomaterial.

Motivering: ”Peter Thomsen får priset för framstående forskning inom området biomaterial. Forskningen har ett viktigt fokus på de biologiska processer som sker i gränsytan mellan implantat och celler och är mycket betydelsefull vid framtagningen av nya material för implantat. Thomsen uppmärksammas också för att ha byggt upp en stark forskningsinfrastruktur kring sitt område”

- Jag är mycket glad för Erna Ebelings pris 2019  och motiveringen är mycket hedrande. Jag vill också passa på att uppmärksamma att mitt forskarteam och goda utländska och inhemska samarbetspartners, inte minst på Sahlgrenska universitetssjukhuset, Chalmers och Uppsala universitet, har möjliggjort upptäckterna. Vad avser uppbyggandet av en stark forskningsinfrastruktur har jag naturligtvis inte varit ensam om detta utan det har möjliggjorts av långsiktig support från Göteborgs universitet, inte minst min hemmainstitution Kliniska vetenskaper, och finansiärerna VR, Vinnova, Stiftelsen för Strategisk Forskning och IngaBritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, säger Peter Thomsen.

Prisutdelning äger rum på Medicinteknikdagarna 2–3 oktober i Linköping och delas ut av Svensk medicinteknisk förening, en sektion i SLS.

Om Erna Ebelings pris
Erna Ebelings fond, stiftad av fröken Erna Emilia Ebeling genom testamente 1960, har till ändamål att främja forskning och utveckling inom medicinsk fysik och medicinsk teknik. Prissumman 2019 är 35 000 Kr.
Källa SLS.se