Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Christer Slotte ny docent i biomaterialvetenskap

Nyhet: 2015-09-24

Medicine doktor Christer Slotte har antagits som docent i biomaterialvetenskap institutionen för kliniska vetenskaper vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet från 21 september 2015.

Christer Slotte är legitimerad tandläkare och specialist i parodontologi (tandlossningssjukdomar). Han disputerade 2003 vid Sahlgrenska akademin på en serie grundläggande, experimentella studier av s.k. styrd vävnadsläkning, i synnerhet styrd benregeneration. Han har därefter byggt upp en mycket framgångsrik specialistutbildning och forskning vid parodontologi-kliniken vid den Odontologiska Institutionen i Jönköping. Sedan 2009 är han programansvarig för specialistutbildningen i parodontologi. Slottes forskning i samarbete med Sahlgrenska akademin har sin utgångspunkt i kliniska utmaningar som bl a bearbetas med modern cell- och molekylärbiologisk metodik: olika aspekter av tandhälsa inom olika åldersgrupper, parodontit och gingivit, vävnadsförlust och strategier för att med implantat och andra terapier söka återskapa en skadad vävnad strukturellt och funktionellt.
Den mycket väl strukturerade och noggrant dokumenterade patientuppföljningen vid parodontologikliniken i Jönköping är en stor tillgång för Sahlgrenska akademins doktorander. Docent Slotte är för närvarande handledare för två forskarstuderande vid Sahlgrenska akademin som är kliniskt verksamma i Jönköping.
 

AV: Peter Thomsen

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2015-08-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?