Centrum för perinatal medicin & hälsa får ny webbplats

Nyhet: 2019-08-23

I dagarna publicerade Centrum för perinatal medicin & hälsa även kallat PROMISE - sin nya webbplats. Centrumbildningen är translationell och engagerar forskare och personal över nästa alla institutioner inom Sahlgrenska akademin.

Det övergripande målet för centret är att förbättra vården för gravida kvinnor och barn och där med minska spädbarnsdödlighet och sjuklighet, samt förbättra den långsiktiga hälsan, livskvaliten och deltagande i samhället.

- Genom centrumets tvärvetenskaplig forskning kan vi skapa synergi och interaktioner mellan olika grupper både inom och utanför Göteborgs universitet.  Vi har också starka internationella samarbeten som även dessa underlättar möjligheterna för oss att uppnå våra mål, säger centrumets föreståndare professor Henrik Hagberg, vid institutionen för kliniska vetenskaper.

I organisationen för centrumet finns koordinator Agneta Cedefors-Blom, vid samma institution som Henrik Hagberg. Och i styrgruppen sitter Henrik Hagberg, Ann Hellström (professor inst.neurovetenskap och fysiologi), Bo Jacobsson (professor inst.kliniska vetenskaper), Carina Mallard (professor inst.neurovetenskap och fysiologi), Ingela Lundgren (professor inst vårdvetenskap och hälsa) samt Karin Sävman (MD PhD, överläkare neonatologi Sahlgrenska center för pediatrisk ögonforskning)

Det är den engelska webbversionen som är den primära, men det finns även några sidor på svenska.

Besöka webbplatsen PROMISE