Bidrag från Cancerfonden till forskare vid institutionen

Nyhet: 2014-11-20

Flera forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper har mottagit bidrag från Cancerfonden enligt nedan

Eva Forssell-Aronsson: Utveckling och optimering av radionuklidterapi för neuroendokrina tumörer; 3 750 000 kronor under tre år.

Jan-Erik Damber: Behandlingsstrategier vid prostatacancer: Experimentella och kliniska studier av prostatatumörers tillväxtreglering framför allt avseende utveckling av kastrationsresistens och metastasering; 3 000 000 kronor under tre år.

Mikael Hellström: CT-kolografi i klinik och screening – nya möjligheter till reducerad stråldos och ökad compliance; 1 800 000 kronor under tre år.

Jonas Hugosson: The GÖTEBORG-2 trial: A novel, prospective, randomized, large-scale, population-based prostate cancer screening trial using the blood test Prostate-specific antigen followed by magnetic resonance imaging of the prostate; 2 400 000 kronor under tre år.

Gunnar Steineck: Att bli botad från cancer med helt återställd fysisk och psykisk hälsa – att förstå hur sena biverkningar och den stress de ger kan förhindras eller lindras; 800 000 kr under ett år.

Thomas Björk-Eriksson: Diagnosgrupper för framtagande av nationella forskningsprotokoll för protonbehandling och konformell fotonbehandling vid Skandionkliniken (Sk) och resp universitets-/hemortssjukhus;  200 000 kronor under två år.

Claes Jönsson: Swedish Study Group for Pancreatic Cancer (SSPAC); 450 000 kronor under tre år.