VR, Forte och Formas lanserar nytt ansökningssystem - Prisma

Nyhet: 2014-10-27

VR, Forte och Formas lanserar nu ett nytt ansöknings- och ärendehanteringssystem, Prisma. Lansering av Prisma sker i samband med en utlysning om barn och ungdomars psykiska hälsa, som har deadline den 19 november. De som ska söka inom utlysningen Barn och ungdomars psykiska hälsa bör snarast skapa ett personligt Prisma-konto. Prisma ska vara fullt i drift till vårens stora utlysningar.

Prisma är Fortes, Formas och Vetenskapsrådets gemensamma ansöknings- och ärendehanteringssystem. Där kommer du som forskare att söka bidrag och hantera dina beviljade bidrag. Deltar du i granskningsarbetet av ansökningar, är det där du hittar all information och registrerar data.

Inloggning i Prisma är tänkt att ske m.h.a. universitets x-konto. I skrivande stund har Prisma inte lyckats få det att fungera helt stabilt. De som planerar att söka inom utlysningen Barn och ungdomars psykiska hälsa bör ändå snarast skapa ett personligt Prisma-konto. Övriga kan avvakta.

Info till sökande inom utlysningen barn och ungdomars psykiska hälsa

Vi vill uppmana alla som planerar att skicka in en ansökan till utlysningen Barn och ungdomars psykiska hälsa att i god tid registrera ett personligt konto för Prisma. Det är tidskrävande att lägga in CV och publikationer i Prisma, så avsätt ordentligt med tid för det. Samtliga medsökande måste skapa egna Prisma-konton.

För att kunna skapa ett personligt konto i Prisma behöver man först upprätta ett ORCID-konto (Open Researcher and Contributor ID). ORCID är ett internationellt register för forskare som syftar till att knyta publikationer, projekt och annan forskningsinformation till rätt forskare.

Testa sedan att skapa ett personkonto i Prisma med x-konto-inloggning genom att välja ”Skapa personkonto” och sedan ”Skapa personkonto med SWAMID”. Om detta inte fungerar så behöver du registrera ett personkonto i Prisma utan koppling till ditt x-konto/SWAMID. Du kommer då att kunna koppla ditt Prisma-konto till ditt x-konto vid ett senare tillfälle. Vi rekommenderar därför att du använder din officiella GU-mailadress när du skapar ditt konto.

ORCID: http://orcid.org/
Prisma: https://prisma.research.se/

Användarstöd

Vid tekniska problem var vänlig kontakta: https://prisma.research.se/#contact
För övriga frågor (t ex ansökningskrav, meriter, etc.) hittar du kontaktpersoner i respektive utlysnings utlysningstext.

Kontaktpersoner på GU

Huvudansvarig för Prisma på Göteborgs universitet är Paul Hansson, ekonomienheten. Ni är välkomna att höra av er med frågor till paul.hansson@gu.se eller 031-786 1023. För ansökningsrelaterade frågor kan ni även kontakta Emilia Rung, Forsknings- och innovationskontoret, på emilia.rung@gu.se eller 031-786 5238.

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se