Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Här kan du läsa intervjuer och artiklar om våra forskare på Kliniska vetenskaper

Forskaren och mötesambassadören Björn Rydevik

Nyttan med kongresser i Göteborg
- Björn Rydevik, professor på avdelningen för ortopedi, är mötesambassadören som har varit med och sett till att Göteborg stått värd för ett flertal internationella medicinska kongresser, bland annat Eurospine 2021. En internationell kongress med runt 3 700 deltagare.
För universitetet finns det en nytta med att vara med och arrangera medicinska kongresser. Göteborgs universitet ska förutom att forska och utbilda också samverka med övriga samhället, vilket en kongress möjliggör. För Björn Rydevik och hans kollegor blir det en positiv stimulans att träffa andra från hela världen som jobbar inom samma område. Det bidrar också till internationella nätverk där forskare kan utbyta erfarenheter. Läs hela artikeln på Göteborg &Co
Foto: Johan Wingborg


Möt Ian Milsom professor i obstetrik och gynekologi

 

 

 

 Möt Ann Mari Wennberg Larkö professor i dermatologi 

Numera är hon sjukhuschef på Sahlgrenska universitetssjukhuset

 

 

 

 


 

Prins Daniel möter barnfetmaforskare

Den gångna veckan har varit händelserik för avdelningen för Pediatrik vid institutionen för kliniska vetenskaper och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Måndag till torsdag var det den årliga Barnveckan, denna gång på Svenska Mässan och med Barnmedicin som värd. Invigningstalade gjorde drottning Silvia och även flera utländska gästföreläsare fanns med på talarlistan.

 Prins Daniel möter barnfetmaforskare
Under torsdagen besökte så prins Daniel Centrum för Pediatrisk Tillväxtforskning vid det så kallade Växthuset på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Här träffade han fem obesitasforskare, Jovanna Dahlgren, Jenny Kindblom, Josefine Roswall, Gabriele Eiben och Yun Chen som föreläste om evidens-baserad behandling inom barnfetmaområdet, samt senaste nytt och återstående kunskapsluckor.

- Dialogen efteråt var familjär med oss fem forskare. Vi pratade om hur barns hälsa kan förbättras och hur kungafamiljen kan bidra. Prins Daniel visade stort engagemang och beskrev arbetet med kronprinsparets satsning på Gen Pep, berättar professor Jovanna Dahlgren.

Mötet med prins Daniel syftade till att uppmärksamma barns behov av fysisk aktivitet, synliggöra barn som brottas med barnfetma och uppmuntra till bättre samverkan mellan olika aktörer i samhället respektive vården.

(Bild:Yun Chen, Gabriele Eiben, Jovanna Dahlgren, prins Daniel, Josefine Roswall samt Jenny Kindblom.)

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?