Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Medicin och teknik möts på konferens i William Chalmers fotspår

Konferensen hålls den 8-9 november och är förlagd både på Chalmers kårhus och på AstraZeneca. Konferensen avslutas med en paneldebatt om hur fler samarbeten mellan Sahlgrenska och Chalmers kan stöttas.

Några av våra forskare medverkar med föreläsningar, bland annat Mårten Falkenberg avd för radiologi och Rickard Brånemark med anknytning till avd för ortopedi. Olle Lärkö avd för hud och venerologi kommer delta i paneldebatten. Se programmet

FÖR VEM: ingenjörer som arbetar för vårdsektorn och medarbetare i vården som kanske skulle kunna lösa sina problem med hjälp av ingenjörer. Och andra som är intresserade av kombinationen medicin och teknik. Sista anmälan gör här 23 oktober

Läs mer i Akademiliv

Se historien om forskningen kring livmoderstransplantationer

FORSKNING: ”Hade jag vetat hur komplicerad kirurgin var hade jag inte vågat börja prova på människor”, sa Mats Brännström, forskare vid institutionen för kliniska vetenskaper, i en intervju i  Vetenskapens värld i Svt 1 maj.
Han är kirurgen bakom de första lyckade livmoderstransplantationerna i världen. Nu har sex friska barn har fötts och två till kommer inom kort. Möt även Emelie Eriksson, mamma till 2åriga sonen Albin, som föddes ur mormors livmoder.

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2018-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?