Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
* Rörelselab

På ett Rörelselab kan man med hjälp av ett antal utvalda kameror som är utplacerade i labbrummet mäta rörelser och rörelsekraft när patienten rör sig på ett gångband. Patienten har för ändamålet reflexförsedda elektroder fastsatta på aktuella kroppsdelar. Ytterligare funktioner finns för att till exempel mäta aktiviteten i muskler. Resultatet går bland annat att analysera via datoranimationer i 3D

** R-Huset

Nya R-Huset - Rörelseorganens sjukhus - från grundforskning till klinisk, patientnära forskning
R-Huset kommer vara en mötesplats för forskare, studenter och medarbetare vid SA-SU och bli en brygga mellan vård och forskning. Huset kommer innehålla högspecialiserade forsknings- och laboratorielokaler samt mer allmänt tillgängliga forsknings-, undervisnings- och konferensytor. Huset är framför allt för verksamheter inom ortopedi, men även andra verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) kommer kunna nyttja dess resurser.

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?