Aktuella disputationer

Vi har följande disputationer på gång - Våren 2018

OBS: Klicka på länkarna för att komma till mer information om varje avhandling

Fredagen 21 september - Zsuzsa Ingulf Bartik - Genetic studies of Familial Vesicoureteral Reflux

Fredagen 5 oktober - Oscar Jalnefjord - Intravoxel incoherent motion modeling - Optimization of acquisition, analysis and tumor tissue characterization

Mer om disputationerna nedan i datumordning

Vårens disputationer är nu alla avklararde - ta del av dem här. Vi inväntar hösten disputationer som börjar med Zsuzsa Ingulf Bartiks 21 september. Mer information om och sammanfattningar av disputationerna uppdateras under sommaren.

Zsuzsa Ingulf Bartik - Genetic studies of Familial Vesicoureteral Reflux

Datum:2018-09-21
Tid: 09:00-11:30
Plats: Meddelas senare
Huvudhandledare:
Bihandledare:
Opponent: Christian Radmayr, The Medical University of Innsbruck, Innsbruck, Österrike
Betygsnämnd: Roger Olofsson Bagge, Maria Herthelius och Niklas Darin

Avhandling för medicine doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin, institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för pediatrik.

Länk till avhandlingen kommer finnas här, samt en sammanfattning

Datum: 2018-10-05
Tid: 09:00-11:30
Plats: Meddelas senare
Huvudhandledare:
Bihandledare:
Opponent: Ronnie Wirestam, Lunds universitet, Lund
Betygsnämnd: Ann Brinkmalm Westman, Joel Kullberg och Pål Erik Goa

Avhandling för medicine doktorsexamen vid Sahlgrenska akademin, institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för radiofysik.

Länk till avhandlingen kommer finnas här, samt en sammanfattning

Texter: Susanne Lj Westergren webbredaktör

Illustration: Pontus Art Production

Information om kommande disputationer

Vill du få liknande information om kommande disputationer anmäl dig till vårt nyhetsbrev genom att skicka ett mail till katarina.olinder@gu.se

Furqan Ali Shah får pris för årets avhandling vid vår institutionen

UTMÄRKELSE: Hans avhandling “Osteocytes as indicators of bone quality - multiscale structure-composition characterisation of the bone-implant interface”, blir årets avhandling från vår institution 2017. Han disputerade 22 september, på avdelningen för biomaterialvetenskap.

Det är Dr Arnt Vestbys Forsknings-Stiftelse som finansierar priset ”Årets avhandling vid Sahlgrenska akademin”. De gör det utifrån rekommendationer från bedömningskommittén och dekan Agneta Holmäng. Dels utnämns en avhandling vid varje institution, dels årets avhandling vid Sahlgrenska akademin totalt sett. Läs om årets avhandling i Akademiliv och här kan du läsa en sammanfattning på engelska om Furqan Ali Shah's avhandling
Prisutdelning sker 24 maj vid en Akademitillställning för särskilt inbjudna.
Bild: Disputationen på avdelningen för biomaterialvetenskap. Furquan i mitten, på andra bilden.

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2018-06-17