Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Webbplatser om forskning

Tips på webbplatser med intressant innehåll och bra nyhetsbrev
 

Vinnova
Vinnova driver program för att stärka innovationskraften i Sverige. Programmen har olika inriktning och spänner över flera samhällsområden och näringsgrenar. Vinnovas program har tre huvudinriktningar: strategiskt viktiga områden, innovationsförmåga hos specifika målgrupper samt gränsöverskridande samverkan.

Vetenskapsrådet- VR
Vetenskapsrådet har fyra huvudsakliga verksamhetsområden och dessa är forskningsfinansiering, forskningspolitik, forskningsinfrastruktur och forskningskommunikation.

Curie
Curie är en nättidning om forskning, som bevakar aktuella forskningsfrågor och ger möjlighert att debattera forskningens villkor. Tidningen ges ut av Vetenskapsrådet och har flera bra vetenskapsbloggare.

Forte
Forte är ett statligt forskningsråd som finansierar vetenskaplig forskning för människors hälsa, arbetsliv och välfärd. Den forskning som Forte finansierar i dag lägger grunden till morgondagens mer jämlika och hållbara samhälle.

Vetenskap och Allmänhet
Vetenskap & Allmänhet, VA, är en ideell förening som grundades i januari 2002. VA har ett 80-tal medlemsorganisationer som t.ex. myndigheter, högskolor, företag, folkbildningsorganisationer och forskningsfinansiärer. Dessutom finns individuella medlemmar.

Life-Time
Läkemedelsindustriföreningens Service AB, LIF är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. LIF har utvecklat och äger LIFe-time.se som öppnade i mars 2012.

Vetenskap och Folkbildning
Vetenskap och Folkbildning (VoF) är en rikstäckande förening som vill främja folkbildning om vetenskapens metoder och resultat. De vill också bekämpa felaktiga och ogrundade påståenden i frågor som kan avgöras vetenskapligt.

Forskar Grand Prix 
Är en nationell tävling där forskare tävlar om vem som gör den bästa presentationen av sin forskning på mycket kort tid. Presentationen ska vara så fängslande, inspirerande och pedagogisk som möjligt. Sedan bedömer en jury och publiken insatserna och utser tillsammans en vinnare. Tävlingen ägde rum första gången hösten 2012.

Formas 
Forskningsrådet Formas fokuserar på en hållbar framtid. Uppdraget från regeringen är att främja och stödja grundforskning och behovsmotiverad forskning inom områdena miljö, areella näringar och samhällsbyggande.

Sveriges unga akademi 
..är ett oberoende, tvärvetenskapligt forum för några av de mest framstående unga forskarna i Sverige inom alla ämnesområden. Akademin bildades 27 maj 2011 på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademien. Ung i sammanhanget är en forskare som disputerat för högst tio år sedan.

 

 

 
Listan är sammanställd av webbredaktören på instututionen
/Susanne Lj Westergren

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-09-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://clinsci.gu.se/Forskning+och+personal/Webbplatser-om-forskning/
Utskriftsdatum: 2018-02-18