Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personnytt

Här kan du ta del av våra forskares nya arbetsuppdrag
Det kan vara nya arbetsuppgifter, postdokplaceringar och liknande.


John Paoli - ny chef vid avdelningen för dermatologi och venereologi

John Paoli är docent och överläkare i dermatologi och venereologi samt ansvarig för hudcancerverksamheten på Hudkliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Vad har du för visioner inför ditt uppdrag som avdelningschef?

- Just nu är vi mitt i ett mycket spännande generationsskifte inom avdelningen med många duktiga och hungriga doktorander samt tre relativt nyblivna docenter som alla är sugna på att vidareutveckla vår forskningsverksamhet.

Som avdelningschef vill jag hjälpa vår grupp att förstärka våra tre huvudsakliga forskningsinriktningar inom hudcancer, inflammation och venereologi samt utöka våra samarbeten med nationella samt internationella forskare inom medicin, kemi och fysik. Mitt mål är att bygga vidare på vår tradition av innovativ translationell forskning vilket är nyckeln till banbrytande klinisk forskning. Inom utbildningen vill jag fortsätta att utöka antalet studenter som utför sina examensarbeten hos oss samt stödja våra lärares pedagogiska utveckling för att tackla det ökande antalet studenter vi nu får. Visionen är att studenterna i framtiden skall få en ännu mer högkvalitativ teoretisk och praktisk utbildning inom dermatologi och venereologi. Kontaktuppgifter till John Paoli


Eva Angenete ny chef - avdelningen för kirurgi

Eva är docent och överläkare i kirurgi och arbetar kliniskt på kirurgen Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra inom kolorektalsektionen. Hon arbetar såväl kliniskt som vetenskapligt med kolorektalcancer och analcancer.
Vad har du för visioner inför ditt uppdrag som avdelningschef?
- Jag ser fram emot att arbeta för att underlätta och vidareutveckla samarbetet mellan olika forskningsgrupper för att skapa synergieffekter och för att stärka forskningen så att vi kan bli ledande i Sverige inom kirurgiska forskningsfält. Jag vill också inkludera studenterna mer genom att öka antalet studentarbeten inom kirurgisk forskning, och bistå handledare och medarbetare i pedagogisk utveckling för att stärka den kliniska utbildningen av våra studenter. Kontaktuppgifter till och mer om Eva Angenete


Ny prefekt och proprefekt!

Från och med 1 januari 2017 är det Peter Naredi som är prefekt och Helena Brisby som är proprefekt vid vår institution. Nedan följer en kort presentation.

Prefekt – Peter Naredi

Peter Naredi är professor och överläkare i kirurgi och har haft uppdraget som proprefekt vid institutionen sedan 2015. Peters forskning är huvudsakligen inriktad på cancer.

Vad har du för visioner inför ditt uppdrag som prefekt?
- Vi måste skapa bättre förutsättningar för att bedriva klinisk och translationell forskning. Vi ska arbeta mot en modern pedagogik, stödja handledare och säkerställa att studenter får en bra klinisk praktik. Slutligen ska vi verka för en bra arbetsmiljö, underlätta karriärgången och utveckla samarbeten med internationella universitet. Kontaktinformation mm om Peter Naredi

Proprefekt - Helena Brisby

Helena Brisby är professor och överläkare i ortopedi. Hon arbetar kliniskt och bedriver forskning inom ryggsjukdomar och har sedan 2012 varit avdelningschef vid avdelningen för ortopedi.

Vad har du för visioner inför ditt uppdrag som proprefekt?
- Forskning, undervisning och sjukvård är tre delar som jag anser ska verka och utvecklas i ”symbios” på en hälsovetenskaplig fakultet och ett universitetssjukhus. Kontaktinformation mm om Helena Brisby


Sahlgrenskas SwimRun-par Ralph Peeker och Maria Frånlund nöjda med sin insats

SPORT:SwimRun-VM anses vara en av världens absolut tuffaste endagarstävlingar. Deltagarna springer och simmar i våtdräkt och löparskor, över och mellan 26 öar, från Sandhamn till Utö, i Stockholms skärgård. Ralph Peeker och Maria Frånlund är båda verksamma inom urologi vid Sahlgrenska akademin och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. De tog sig igenom hela loppet, och placerade sig strax över medel.
Här kan du se en sammanfattning från tävlingen på YouTube och läsa AkademiLivs intervju
Bild:Privat


Ann-Marie Wennberg ny sjukhuschef på SU

KARRIÄR:Ann-Marie Wennberg har blivit utsedd till ny sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Hon verkar idag både som avdelningschef på avdelningen för dermatologi och venereologi här på institutionen och som områdeschef på sjukhuset, och ingår sen tidigare i sjukhusledningen.

– Det är roligt att ha fått detta förtroende. Jag ser fram emot att få leda en verksamhet som har sådan samlad kraft och kompetens som Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag är angelägen att alla medarbetare ska känna tillförsikt om möjligheterna att lösa sina uppgifter samtidigt som vi har en ekonomi i balans, säger Ann-Marie Wennberg.
Läs mer om Ann-Marie i vårt personporträtt, Dagens Medicin samt på SU


Nils Rudqvist och Emil Schüler gör postdok i USA

KARRIÄR: De två nybakade doktorer inom strålningsbiologi (avd för radiofysik) påbörjar i dagarna sina postdoktjänster i USA. Nils Rudqvist fick en tjänst vid Colombia University i New York, och Emil Schüler lyckades ordna en plats vid Stanford University i Kalifornien. Läs mer om deras karriärer via artikeln Akadminliv 
(Bild Elin Linström Claessen/GU


Ämnesföreträdare utsedda vid Sahlgrenska akademin.

KARRIÄR: Ämnesföreträdaren, vars mandat är på 6 år, har en rådgivande, strategisk och kvalitetsmässigt viktig funktion, bevakar och utvecklar ämnet i dialog med programföreträdare och utbildningsansvariga, samt har en samordnande funktion för lärare inom området. Ämnesföreträdaren medverkar vid rekrytering av lärare inom ämnet, samt är rådgivande för strategiska rekryteringar och speciella satsningar för ämnets utveckling vid Sahlgrenska akademin.

Här finns en förteckning över de ämnesföreträdare som utsetts vid institutionen för kliniska vetenskaper.
 


 

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?