Nytt kunskapsprov för läkare utbildade utanför EU/EES

Socialstyrelsen har i samarbete med Umeå Universitet utformat ett nytt kunskapsprov för läkare utbildade utanför EU/EES med start hösten 2016. Man har tre försök på sig att klara av det teoretiska provet och man måste klara av det inom två år från att man först gör provet. Detta tidskrav har inte funnits tidigare. Mot bakgrund av detta så är det viktigt att man har förutsättningar att kunna klara av provet på tre försök och inom två år eftersom man annars förlorar sin chans att få legitimation genom Socialstyrelsens kompletteringsprogram.

Kunskapaprovet kan med fördel föregås av den nya Introduktionsutbildningen för nyanlända läkare som också ges i samarbete med Göteborgs universitet, vg se denna sida.

Ansvarig vid Göteborgs universitet
Ansvarig och medverkande från oss på Göteborgs universitet är Lars Börjesson docent och adjungerad universitetslektor vid avdelningen för kirurgi vid Sahlgrenska akademin

Kontakt e-post: lars.borjesson@gu.se

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2016-09-02